Hatszínvirág

Amikor a bolognai újjászületik

bolognai2Kedves kicsi fiam mostanság igencsak rákapott arra, hogy nem eszi meg ugyanazt az ételt másnap, mégha előtte nap szívesen fogyasztotta, másnap csak turkálgatja és jóformán semmi sem fogy belőle, így megdőlni látszik az eddig megszokott 2 napra főzök project. Ehelyett most az beválni látszik, hogy a megmaradt ételből kis fantáziával és időráfordítással új ételeket kreálok, ami ugyan hasonló az alap miatt, de mégsem ugyanaz. Ezen maradék újrahasznosítós ötleteimet tervezem összegyűjteni az “Amikor a … újjászületik” bejegyzésekben, melynek most első részében a bolognai alap szósz lesz a főszereplő. Ha tetszik az ötlet és vannak Nektek is további tippjeitek, szívesen fogadom, ér kiegészíteni 😉

  1. Tepsis bolognai: jóformán ugyanaz, de egy picit mégis más, és így másnap is hajlandó elfogyasztani a Fiatal Úr. Főzök ki tésztát (általában durum fajtákat választok, pl. pennét, csavartat, vagy bármi egyéb is megteszi), egy tepsiben összekeverem a szósszal, reszelek a tetejére sajtot, és összesütöm sütőben.
  2. Palacsinta: mi nagyon szeretjük a sós töltelékes palacsintákat, és a bolognai szósz is jó választás palacsinta töltelék gyanánt is. A tésztát én fele-fele arányban fehér-teljes kiőrlésű lisztből szeretem készíteni.
  3. Leveles tésztába töltve, kis batyuknak csomagolva, sajttal megsütve. Leveles tésztákból is lehet már jobb minőségűt találni a boltok polcain is ha nincs időd/kedved fél napig otthon sütögetni. Érdemes megnézni az összetevőket a készen vásároltaknál. Én olyan fajtát szoktam választani,  amik nem tartalmaznak hidrogénezett növényi zsírokat, ízfokozókat, volt már hogy találtam teljes kiőrlésűt is.

Jó étvágyat!

Mariann

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!