
- Tepsis bolognai: jóformán ugyanaz, de egy picit mégis más, és így másnap is hajlandó elfogyasztani a Fiatal Úr. Főzök ki tésztát (általában durum fajtákat választok, pl. pennét, csavartat, vagy bármi egyéb is megteszi), egy tepsiben összekeverem a szósszal, reszelek a tetejére sajtot, és összesütöm sütőben.
- Palacsinta: mi nagyon szeretjük a sós töltelékes palacsintákat, és a bolognai szósz is jó választás palacsinta töltelék gyanánt is. A tésztát én fele-fele arányban fehér-teljes kiőrlésű lisztből szeretem készíteni.
- Leveles tésztába töltve, kis batyuknak csomagolva, sajttal megsütve. Leveles tésztákból is lehet már jobb minőségűt találni a boltok polcain is ha nincs időd/kedved fél napig otthon sütögetni. Érdemes megnézni az összetevőket a készen vásároltaknál. Én olyan fajtát szoktam választani, amik nem tartalmaznak hidrogénezett növényi zsírokat, ízfokozókat, volt már hogy találtam teljes kiőrlésűt is.
Jó étvágyat!
Mariann

Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: