Hatszínvirág

Céklás szendvicskrémek

A különböző szendvicsek szinte mindenki életében nap, mint nap jelen vannak. Persze nem mindegy, hogy mi kerül bele. Én például nagyon szeretem a különböző szendvicskrémeket, mert változatossá teszik a felhozatalt, finomak, színesek – aminek köszönhetően a gyerekek körében is esélyes a siker. A téli/őszi táplálkozásban az egyik kedvenc nyersanyagom a cékla, amiből remek szendvicskence is készíthető. Céklakrém-krediesz Céklás szendvicskence Hozzávalók:

  • 1 fej cékla reszelve (nyersen)
  • 1 szál sárgarépa reszelve (nyersen)
  • 1 kis pohár élőflórás natúr joghurt
  • 2 gerezd fokhagyma aprítva
  • só, bors, őrölt római kömény

Elkészítése: Az összes hozzávalót összekeverjük és kész is. Jót tesz neki, ha pár órát hagyjuk összeérni az ízeket. Ízben jól megy hozzá a sajt, és/vagy egy kis aprított dió is. Ha  gyerekeknek készítjük, a játékos tálalás is van, akinek meghozza a kedvét. Cékalkrémből például egyszerűen készíthetünk katicás, “Babócás” szendvicseket, ami az apró nép többségénél nagy eséllyel arat majd sikert. Ezeket például a kisfiam 2. szülinapjára készítettem “Babóca szendvicsei” gyanánt céklás-túrós kencével, melynek receptjét itt találjátok. Babóca szendvicsei - krediesz Jó étvágyat!

Mariann

felső foto Csonkáné Netti

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!