A különböző szendvicsek szinte mindenki életében nap, mint nap jelen vannak. Persze nem mindegy, hogy mi kerül bele. Én például nagyon szeretem a különböző szendvicskrémeket, mert változatossá teszik a felhozatalt, finomak, színesek – aminek köszönhetően a gyerekek körében is esélyes a siker. A téli/őszi táplálkozásban az egyik kedvenc nyersanyagom a cékla, amiből remek szendvicskence is készíthető. Céklás szendvicskence Hozzávalók:
- 1 fej cékla reszelve (nyersen)
- 1 szál sárgarépa reszelve (nyersen)
- 1 kis pohár élőflórás natúr joghurt
- 2 gerezd fokhagyma aprítva
- só, bors, őrölt római kömény
Elkészítése: Az összes hozzávalót összekeverjük és kész is. Jót tesz neki, ha pár órát hagyjuk összeérni az ízeket. Ízben jól megy hozzá a sajt, és/vagy egy kis aprított dió is. Ha gyerekeknek készítjük, a játékos tálalás is van, akinek meghozza a kedvét. Cékalkrémből például egyszerűen készíthetünk katicás, “Babócás” szendvicseket, ami az apró nép többségénél nagy eséllyel arat majd sikert. Ezeket például a kisfiam 2. szülinapjára készítettem “Babóca szendvicsei” gyanánt céklás-túrós kencével, melynek receptjét itt találjátok. Jó étvágyat!
Mariann
felső foto Csonkáné Netti
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: