Hatszínvirág

Currys csicseriborsóleves

Currys csicseriborsóleves

Egyik kedvenc fűszerem a curry. Csicseriborsóval együtt jó kis páros – most épp’ levesben vegyítettem:

Currys csicseriborsóleves

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb konzerv csicseriborsó
  • 3-4 kisebb, friss paradicsom felkockázva vagy 1 konzerv hámozott, darabolt paradicsom
  • egy nagy fej vöröshagyma apróra vágva
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 2-3 sárgarépa felkarikázva (a gyerekek nálunk nagyon szeretik a répát, így ebből mindig sokat rakok bele)
  • 1 petrezselyemgyökér felkarikázva
  • 2 szem krumpli vagy édesburgonya felkockázva
  • fűszerek ízlés szerint, az én ízlésem szerint: sok curry, 1-2 teáskanál római kömény, 1 teáskanál kurkuma, negyed teáskanál fahéj, pár tekerés frissen őrölt bors, só, 1 csokor friss petrezselyemzöld
  • 2-3 evőkanál olaj

Tálaláshoz ízlés szerint tejföl, esetleg pita vagy 1-1 szelet teljes kiőrlésű kenyér

Elkészítése:

Az olajon megfuttatom a vöröshagymát, répa- és petrezselyemkarikákat. Ezután megy bele leszűrve/átöblítve a csicseriborsókonzerv, az aprított paradicsom, a krumpli, az összes fűszer és kb. 1,5 liter víz.  Mivel a konzerv hüvelyesek puhák, nem kell sokáig főzni, kb. 20 perc és kész.

Tálalásnál kínálhatsz hozzá tejfölt, pitát vagy 1-1 szelet teljes kiőrlésű kenyeret, de önmagában is finom.

+ tipp: ha vega vagy, azért is jó ötlet párosítani a gabonát a hüvelyessel, mert együtt komplett fehérje bevitelet biztosít.

Jó étvágyat!

Mariann

 

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!