Egyik kedvenc fűszerem a curry. Csicseriborsóval együtt jó kis páros – most épp’ levesben vegyítettem:
Currys csicseriborsóleves
Hozzávalók:
- 1 nagyobb konzerv csicseriborsó
- 3-4 kisebb, friss paradicsom felkockázva vagy 1 konzerv hámozott, darabolt paradicsom
- egy nagy fej vöröshagyma apróra vágva
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 2-3 sárgarépa felkarikázva (a gyerekek nálunk nagyon szeretik a répát, így ebből mindig sokat rakok bele)
- 1 petrezselyemgyökér felkarikázva
- 2 szem krumpli vagy édesburgonya felkockázva
- fűszerek ízlés szerint, az én ízlésem szerint: sok curry, 1-2 teáskanál római kömény, 1 teáskanál kurkuma, negyed teáskanál fahéj, pár tekerés frissen őrölt bors, só, 1 csokor friss petrezselyemzöld
- 2-3 evőkanál olaj
Tálaláshoz ízlés szerint tejföl, esetleg pita vagy 1-1 szelet teljes kiőrlésű kenyér
Elkészítése:
Az olajon megfuttatom a vöröshagymát, répa- és petrezselyemkarikákat. Ezután megy bele leszűrve/átöblítve a csicseriborsókonzerv, az aprított paradicsom, a krumpli, az összes fűszer és kb. 1,5 liter víz. Mivel a konzerv hüvelyesek puhák, nem kell sokáig főzni, kb. 20 perc és kész.
Tálalásnál kínálhatsz hozzá tejfölt, pitát vagy 1-1 szelet teljes kiőrlésű kenyeret, de önmagában is finom.
+ tipp: ha vega vagy, azért is jó ötlet párosítani a gabonát a hüvelyessel, mert együtt komplett fehérje bevitelet biztosít.
Jó étvágyat!
Mariann
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: