Egyik kedvenc fűszerem a curry. Csicseriborsóval együtt jó kis páros – most épp’ levesben vegyítettem:
Currys csicseriborsóleves
Hozzávalók:
Tálaláshoz ízlés szerint tejföl, esetleg pita vagy 1-1 szelet teljes kiőrlésű kenyér
Elkészítése:
Az olajon megfuttatom a vöröshagymát, répa- és petrezselyemkarikákat. Ezután megy bele leszűrve/átöblítve a csicseriborsókonzerv, az aprított paradicsom, a krumpli, az összes fűszer és kb. 1,5 liter víz. Mivel a konzerv hüvelyesek puhák, nem kell sokáig főzni, kb. 20 perc és kész.
Tálalásnál kínálhatsz hozzá tejfölt, pitát vagy 1-1 szelet teljes kiőrlésű kenyeret, de önmagában is finom.
+ tipp: ha vega vagy, azért is jó ötlet párosítani a gabonát a hüvelyessel, mert együtt komplett fehérje bevitelet biztosít.
Jó étvágyat!
Mariann