Hatszínvirág

Kiscsibés töltött tojások tavaszi sóska salátával

Húsvét reggelire, vagy a húsvéti maradékok újragondolásának jegyében jó választás a töltött tojás:

Kiscsibés töltött tojások
Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 6 főtt tojás
  • 10 dkg krémsajt
  • 1-2 evőkanál mustár
  • bors
  • a dekoráláshoz 24 szem fekete bors és sárgarépa csíkok csőrnek

Elkészítése:
A főtt tojásoknak az aljából leszelünk egy vékony karikát, hogy meg tudjon állni a talpán a kiscsibénk. Ezután levágjuk a tetejéről egy karikát, ezt félretesszük – ez kerül majd vissza rá a tetejére.  A sárgájukat kiskanállal kiszedjük, egy tálba merjük. Sajtkrémmel, borssal ízesítjük. Külön sózni nem szükséges, a sajtkrém önmagában is elég sós általában. Kiskanállal vagy habzsákkal visszatöltjük a félbe vágott fehérjékbe. A borsból szemet, a répacsíkból csőrt vágunk nekik. Aki szeretné, répacsíkból lábakat is készíthet  a kis pipiknek (lásd video), én ezt a mozzanatot már ki szoktam hagyni. Mellé sonkaszeleteket és tavaszi sóskasalátát tálaltunk (utóbbi receptjét lásd lent).

A gyerekek – és a játékos kedvű felnőttek :- )  – szívesen fogadják a mókás falatokat. Érdemes kipróbálni!

Itt találtok egy videot a folyamatról:

Tavaszi sóskasaláta

A sóska legelterjedtebb elkészítési módja a mártás, de érdemes többféleképpen is kipróbálni, például salátának. A Húsvéti menübe is jól beilleszthető ez a recept:

 

Tavaszi sóska saláta
Hozzávalók:

  • 1 kisebb csokor sóskalevél csíkokra vágva (kb. 10 dkg)
  • 4-5 db retek felkarikázva
  • 2 szál újhagyma felkarikázva
  • 1 db sárgarépa vékonyra reszelve
  • 1 kisebb csomag zöld salátakeverék (kb.15 dkg) – bevállalósabbak, akik tuti szeretik a sóskát tehetnek bele ez helyett is méég sóskacsíkokat
  • 1 marék olajbogyó
  • 20 dkg fetasajt kockára vágva

Az öntethez:

  • 3 evőkanál hidegen sajtolt tökmagolaj (vagy egyéb hidegen sajtolt olaj tetszés szerint)
  • fél citrom leve
  • 1 dl víz
  • só, bors

Elkészítése:
A megmosott, feldarabolt zöldségeket és a sajtot egy nagy salátástálba öntjük. Az öntet hozzávalóit összekeverjük és nyakon öntjük vele. Fél órára hűtőbe tesszük és frissen tálaljuk.
Az elején a sóska mennyiségével óvatos voltam, mert nem voltam biztos a sikerben, ezért készítettem így, hogy a “zöld leveles rész” fele sóska-fele saláta volt. Mivel bevált, kipróbáltam utána úgy is, hogy saláta helyett is sóskát raktam bele, úgy is sikeres volt a történet 🙂 Ez már a csupa sóskás verzió:

Ha jól jönne pár tipp a húsvéti menühöz az egészséges táplálkozás jegyében, olvasd el ezt az írásomat is!

Jó étvágyat és vidám készülődést!

Ha tetszenek itt a blogon lévő tartalmak, csatlakozz a FB oldalamhoz, és a FB csoportomhoz, ahol minden nap harmónia- és egészség tippekkel, ajánlókkal, gondolatébresztő idézetekkel és az eseményeimről szóló infókkal várlak Benneteket. Ha van olyan barátnőd, barátod, ismerősöd, akinek úgy gondold, hogy tetszene, köszönöm ha megosztod az írásaim és meghívod őket is a csoportba. 🙂

Szeretettel,

Mariann

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!