Cukkini puffancs

Szeretem, hogy itt a cukkini szezon: egyik kedvenc zöldségem, ami nagyon sokféleképp felhasználható. A fiatal cukkini zöldjével együtt mehet salátákba, párolt zöldségköretekbe, de grillezve, rántva, töltve és krémlevesként is elkészíthetjük. Bizonyos sütiknél, például az almás piténél az alma egyharmadát finomra reszelt cukkinipürével helyettesíthetjük. Én most épp puffancsot készítettem belőle.

Hozzávalók:

Elkészítése:

A cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Meg szoktam előtte kóstolni a héját, ha zsenge, nem keserű, akkor egy alapos mosás után én azt is fel szoktam használni. Megsózom, és kinyomkodom a levét, majd mehet bele a tojás, a zsemle és a zabpehely is. Utóbbiból  a mennyiség változó lehet, mennyire lesz szükség: a lényeg, hogy egy jól formázható masszát kapj. Fűszerezésben 3 ízvilágban szoktam készíteni – a legtöbbször a provance-it választom:

Jól összegyúrom, majd kis golyókat formázok belőle. Én szeretem, ha “száraz”, így tepsiben szoktam kisütni. Mivel gyakran készítem így az ételeket, már szereztem be az egyszerűség kedvéért egy olajspray-t, amíg nem volt picit meg szoktam kenni olajjal a tetejüket.

Ebből a mennyiségből 20 kisebb golyóm és 2 hamburgerbe való lapos fasírt jött ki.

Egy kis dietetika

Az egész mennyiség 680 kcal-t tartalmaz, tehát 1 db golyó tápértéke kb:

1 alaprecept – sokféle felhasználás

Sokféleképp tálalhatod, fogyaszthatod. Én szeretem például:

Ha tetszenek itt a Hatszínvirág blogon lévő tartalmak, csatlakozz a FB oldalamhoz, és a FB csoportomhoz, ahol minden nap harmónia- és egészség tippekkel, ajánlókkal, gondolatébresztő idézetekkel és az eseményeimről szóló infókkal várlak Benneteket. Ha van olyan barátnőd, barátod, ismerősöd, akinek úgy gondold, hogy tetszene, köszönöm ha megosztod az írásaim és meghívod őket is az oldalamra. 🙂

Szeretettel,

Mariann

Címkék: , , , , , , ,
Tovább a blogra »