Cukkinikrém

A cukkinis receptek sora folytatódik: a cukkini puffancs után mára egy finom kence receptjét hoztam el.

Hozzávalók:

Elkészítése:

A cukkinit (ha nagyobb magjait kiszedjük) nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd a felhevített olajra öntjük. Sózzuk, borsozzuk, és addig fonnyasztjuk, amíg a cukkini leve elfő. A végén rászórjuk az aprított fokhagymát majd lehúzzuk a tűzről és kihűtjük. Amikor kihűlt az összes többi hozzávalóval összeturmixoljuk és kész. Fogyaszthatjátok pirítósra kenve, szendvicskrémnek vagy kisétkezésre mártogatósnak tálalva. Az alábbi képen épp egy kedves barátnőm lánybúcsúján tálaltuk uzsira és a játékok mellé finom falatnak – a fenti kicsit sárgásabb a cukkinikrém, alatta a zöldebb avokádókrém. Hamarosan leírom annak a receptjét is. 😉

Tápanyagtartalmát tekintve az egész 780 kcal-t tartalmaz (ha egy fél kilos cukkinivel számolok). 10 dkg-ra vetítve a mennyiséget a következőképp tudsz vele számolni (ha szeretnél):

Ha tetszenek itt a Hatszínvirág blogon lévő tartalmak, csatlakozz a FB oldalamhoz, és a FB csoportomhoz, ahol minden nap harmónia- és egészség tippekkel, ajánlókkal, gondolatébresztő idézetekkel és az eseményeimről szóló infókkal várlak Benneteket. Ha van olyan barátnőd, barátod, ismerősöd, akinek úgy gondold, hogy tetszene, köszönöm ha megosztod az írásaim és meghívod őket is az oldalamra. 🙂

Szeretettel,

Mariann

Címkék: , , , , , , ,
Tovább a blogra »