Egy újabb ötlet a sárgarépa felhasználására – a vasárnapi húslevesen túl. Most épp szendvicskrémet készítettem belőle.
Sárgarépás-mogyorós szendvicskrém
Hozzávalók 4-5 adaghoz:
Elkészítése:
A sárgarépát és a mogyorót felaprítjuk aprítógép segítségével. Hozzákeverjük az olajat, a sót és a borsot és már kész is. Szendvicsbe füstölt sajttal, és retek csírával szeretem a legjobban.Tegnap kipróbáltam palacsintába töltve egy kis reszelt sajttal megspékelve, úgy is jó párosítás 🙂
Egy kis dietetika
Az egész mennyiség 670 kcal-t, 6 g fehérjét, 20 g zsírt és 20 g szénhidrátot tartalmaz.
Ha egy adagot (20 grammot) nézek, akkor ezzel a tápértékkel tudsz számolni:
+tipp: Ha nincs otthon hidegen sajtolt mogyoró olajad, használhatsz helyette mást is. Szerintem – főleg most a nyári saláta szezonban – érdemes kipróbálni 1-1 újabb ízvilágú olajat is (igen, az én aktuális kedvencem pont a földimogyoró olaj :-)) Egyrészt az ízük új ízélményt hoz és jól feldobja a mindennapi salátánkat, másrészt az egészséges táplálkozás egyik fontos lépése a változatos nyersanyag válogatás, és mivel a különböző fajták más-más beltartalmi értékekkel rendelkeznek, érdemes ezekből is variálni és változatosan használni a különböző fajtákat.
Ha tetszenek itt a Hatszínvirág blogon lévő tartalmak, csatlakozz a FB oldalamhoz, és a FB csoportomhoz, ahol minden nap harmónia- és egészség tippekkel, ajánlókkal, gondolatébresztő idézetekkel és az eseményeimről szóló infókkal várlak Benneteket. Ha van olyan barátnőd, barátod, ismerősöd, akinek úgy gondold, hogy tetszene, köszönöm ha megosztod az írásaim és meghívod őket is az oldalamra. 🙂
Szeretettel,
Mariann