A téli szezonális zöldségek közül nagy kedvencem a cékla. Most épp szendvicskrémet készítettem belőle. Ebben a receptben sült formában van jelen, így akik nem szeretik a nyers cékla jellegzetes, “földes” ízét, azok is nagyobb eséllyel fogyasztanak belőle. Ha Te szereted nyersen is, nézd meg ezt a receptet is.
Hozzávalók:
Elkészítése
A céklát, az almát megpucolom, felszelem nagyobb cikkekre és beteszem egy kisebb tepsibe. Hozzáadom a megpucolt fokhagyma gerezdeket is. Meglocsolom 1 evőkanálnyi olívaolajjal. Alufóliával letakarom és 180 fokon megsütöm. Ha megpuhult, az egészet botmixerrel összepépesítem, elkeverem a vajkrémmel, tormával és ízlés szerint sóval.
Kitűnő téli szendvicskence és/vagy mártogatós. Én szívesen fogyasztom palacsintába töltve egy szelet sajttal feltekerve is. Húsimádóknak sült hús mellé is kínálhatjuk.
Tápértéke:
100 grammban: 136 kcal, 2 g fehérje, 11 g zsír és 8 g szénhidrát található.