Sült céklakrém

A téli szezonális zöldségek közül nagy kedvencem a cékla. Most épp szendvicskrémet készítettem belőle. Ebben a receptben sült formában van jelen, így akik nem szeretik a nyers cékla jellegzetes, “földes” ízét, azok is nagyobb eséllyel fogyasztanak belőle. Ha Te szereted nyersen is, nézd meg ezt a receptet is.

Hozzávalók:

Elkészítése

A céklát, az almát megpucolom, felszelem nagyobb cikkekre és beteszem egy kisebb tepsibe. Hozzáadom a megpucolt fokhagyma gerezdeket is. Meglocsolom 1 evőkanálnyi olívaolajjal. Alufóliával letakarom és 180 fokon megsütöm. Ha megpuhult, az egészet botmixerrel összepépesítem, elkeverem a vajkrémmel, tormával és ízlés szerint sóval.

Kitűnő téli szendvicskence és/vagy mártogatós. Én szívesen fogyasztom palacsintába töltve egy szelet sajttal feltekerve is. Húsimádóknak sült hús mellé is kínálhatjuk.

Tápértéke:

100 grammban: 136 kcal, 2 g fehérje, 11 g zsír és 8 g szénhidrát található.

1 adagban (20 g) 27 kcal, 0,5 g fehérje, 2 g zsír, 1,5 g szénhidrát van.
 
Jó étvágyat hozzá!
 
Ha tetszenek itt a Hatszínvirág blogon lévő tartalmak, csatlakozz a FB oldalamhoz, és a FB csoportomhoz, ahol minden nap harmónia- és egészség tippekkel, ajánlókkal, gondolatébresztő idézetekkel és az eseményeimről szóló infókkal várlak Benneteket. Ha van olyan barátnőd, barátod, ismerősöd, akinek úgy gondold, hogy tetszene, köszönöm ha megosztod az írásaim és meghívod őket is az oldalaimra. 🙂
 
Szeretettel,
Mariann
 
Címkék: , , , ,
Tovább a blogra »