Hatszínvirág

Bodzaszörp mézes és steviás változatban

Gyorsan elkészíthető finom szezonális frissítő. Cukorbetegek és fogyókúrázok is bátran kipróbálhatják a steviás változatot!

Bodzaszörp mézes és steviás változatban

Hozzávalók:

  • 10 db bodzavirág (ernyő)
  • fél kg méz vagy 2 evőkanál stevia
  • 8 dl víz
  • 2 citrom leve
  • 1 egész citrom

Elkészítése mézzel:

A mézet a citromok levével jól elkeverjük egy szélesebb szájú kancsóban. Beletesszük a bodzavirágokat és a felkarikázott citromot. A bodzavirágot nem mostam meg, mert így az értékes virágport is lemosnám róla, csak alaposan átnézem, nincs-e rajta bogár. Arra fontos még ügyelnünk, hogy olyan helyről szerezzük be a bodzánkat, ami tiszta, nem permetezett, forgalmas utaktól és ipari területektől távol esik. Felöntjük a vízzel, elkeverjük, és pár órára hűtőbe tesszük, néha megkeverjük.

Pohárba töltve kb. 1:4 arányban, ízlés szerint szódával vagy vízzel hígítjuk. Én kb. 4 db 1 literes üvegbe hígítottam fel, és literenként 1-1 friss citrom levét facsartam még hozzá.

Elkészítése steviával:

Lényegében ugyanaz, mint a fent leírtak, csak ez esetben a méz helyett 2 evőkanál steviát használtam az elején. Valamint a higításkor még a +1 citrom levén kívül további fél evőkanál stevia por került bele. A steviás változatot elsősorban fogyókúrázók, cukorbetegek figyelmébe ajánlom.

Ha tetszenek itt a Hatszínvirág blogon lévő tartalmak, iratkozz fel a Hatszínvirág Hírlevekre, hogy értesülj a friss információkról (havi 1-2 levél a legfrissebb cikkekkel, programokkal), és/vagy csatlakozz a FB oldalamhoz, ahol hetente többször harmónia- és egészség tippekkel, ajánlókkal, gondolatébresztő idézetekkel várlak a testi-lelki feltöltődés jegyében.

Szeretettel,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!