Gyorsan elkészíthető finom szezonális frissítő. Cukorbetegek és fogyókúrázok is bátran kipróbálhatják a steviás változatot!
Bodzaszörp mézes és steviás változatban
Hozzávalók:
- 10 db bodzavirág (ernyő)
- fél kg méz vagy 2 evőkanál stevia
- 8 dl víz
- 2 citrom leve
- 1 egész citrom
Elkészítése mézzel:
A mézet a citromok levével jól elkeverjük egy szélesebb szájú kancsóban. Beletesszük a bodzavirágokat és a felkarikázott citromot. A bodzavirágot nem mostam meg, mert így az értékes virágport is lemosnám róla, csak alaposan átnézem, nincs-e rajta bogár. Arra fontos még ügyelnünk, hogy olyan helyről szerezzük be a bodzánkat, ami tiszta, nem permetezett, forgalmas utaktól és ipari területektől távol esik. Felöntjük a vízzel, elkeverjük, és pár órára hűtőbe tesszük, néha megkeverjük.
Pohárba töltve kb. 1:4 arányban, ízlés szerint szódával vagy vízzel hígítjuk. Én kb. 4 db 1 literes üvegbe hígítottam fel, és literenként 1-1 friss citrom levét facsartam még hozzá.
Elkészítése steviával:
Lényegében ugyanaz, mint a fent leírtak, csak ez esetben a méz helyett 2 evőkanál steviát használtam az elején. Valamint a higításkor még a +1 citrom levén kívül további fél evőkanál stevia por került bele. A steviás változatot elsősorban fogyókúrázók, cukorbetegek figyelmébe ajánlom.
Ha tetszenek itt a Hatszínvirág blogon lévő tartalmak, iratkozz fel a Hatszínvirág Hírlevekre, hogy értesülj a friss információkról (havi 1-2 levél a legfrissebb cikkekkel, programokkal), és/vagy csatlakozz a FB oldalamhoz, ahol hetente többször harmónia- és egészség tippekkel, ajánlókkal, gondolatébresztő idézetekkel várlak a testi-lelki feltöltődés jegyében.
Szeretettel,
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: