A bodzát a legtöbben szörpként készítik el – ám érdemes itt is szabadjára engedni a fantáziánkat, mert a felhasználása még számos lehetőséget rejt magában. A mai napra egy muffin receptjét hoztam: amihez fantázianévnek eszembe jut akár a tavasz tündér muffin is, mert bátran telepakolhatjuk tavaszi kincsekkel, mint az eper és a bodza – amik egy kis citrommal megfűszerezve szerintem igazán finom ízharmóniát alkotnak együtt. 🙂
Hozzávalók:
A krémhez:
A díszítéshez 12 szem eper.
Elkészítése:
A puha vajat habosra keverjük a cukorral és a tojásokkal. Hozzákeverjük a bodza szörpöt, a joghurtot, és a citrom kifacsart levét. A sütőport elkeverjük a liszttel, majd ezt is hozzákeverjük a masszához. Muffinsütőben 180 fokon, előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
Ha már langyosra hűlt a muffinunk, villával megszurkáljuk a tetejét. Kb. 0,5 dl-re lesz szükség a házi mézes bodzaszörpünkből: ebből kiskanállal csurgatunk a tetejére. A krémhez összekeverjük a hozzávalókat, habzsákkal rányomjuk vagy megkenjük vele a muffinokat. A tetejét eperrel díszítjük.
Az otthon lévő hozzávalók, illetve saját ízlés függvényében nyugodtan szabjátok kreatívan kedvetekre a receptet. Ha van több eper, simán el tudom képzelni például a tésztába beledarabolva egy adagot, és/vagy pluszba krémbe belekeverve is. Eper helyett használhattok málnát, áfonyát vagy egyéb tetszőleges gyümölcsöt is. Hétvégén több adagot és készítettem belőle. Amikor az eper már elfogyott, étcsokoládét reszeltem a tetejére, úgy is finom volt.
Ha tetszenek itt a Hatszínvirág blogon lévő tartalmak, iratkozz fel a Hatszínvirág Hírlevekre, hogy értesülj a friss információkról (havi 1-2 levél a legfrissebb cikkekkel, programokkal), és/vagy csatlakozz a FB oldalamhoz, ahol hetente többször harmónia- és egészség tippekkel, ajánlókkal, gondolatébresztő idézetekkel várlak a testi-lelki feltöltődés jegyében.
Szeretettel,