A hétvégén volt szerencsém megkóstolni Zsuzsi barátnőm isteni főztjét: a vöröslencse dahl-t. Indiai fűszerezésű étel vöröslencséből készítve: mi rizzsel fogyasztottuk ez alkalommal, de Zsuzsi elmesélte, hogy lehet hígabbra is készíteni, és akkor levesként fogyasztva is finom. Gyorsan el is kértem a receptet, amit most elhoztam Nektek is.
Vöröslencse dahl Zsuzsi barátnőmtől
Hozzávalók:
- 25 dkg vöröslencse
- 1 fej vöröshagyma apró kockákra vágva
- 1 nagyobb darab gyömbér szintén apró kockákra vágva
- 3-4 evőkanál kókusztejpor
- 1-2 evőkanál olaj vagy kókuszzsír
- só, őrölt római kömény, curry, kurkuma, őrölt kömény,
Elkészítése:
Az olajon lepirítjuk az apróra vágott hagymát és gyömbért. Hozzáadjuk az átmosott vöröslencsét. Felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel és fűszerezzük. Ha a lencse megpuhult (kb. 20 perc), hozzákeverjük a kókusztejport. Ha szükséges utóízesítjük. Attól függően hogy szeretnénk fogyasztani, pótolhatjuk a víz mennyiségét. Mi ezúttal citromos rizzsel fogyasztottuk. De sűrűbben hagyva főzeléknek is elkészíthetjük, hígabban készítve pedig leves gyanánt is fogyasztható.
+ tipp Zsuzsitól: vöröslencse helyett ugyanezzel az ízesítéssel elkészíthetjük kölesből is.
Citromos rizs
A rizst kevés olajon lepirítjuk, majd felöntjük vízzel. A só mellé adunk hozzá egy kiskanál őrölt kardamomot is. Amikor a rizs megfőtt, rácsavarjuk egy fél citrom levét, elkeverjük és kész.
Ha tetszenek itt a Hatszínvirág blogon lévő tartalmak, iratkozz fel a Hatszínvirág Hírlevekre, hogy értesülj a friss információkról (havi 1-2 levél a legfrissebb cikkekkel, programokkal), és/vagy csatlakozz a FB oldalamhoz, ahol hetente többször harmónia- és egészség tippekkel, ajánlókkal, gondolatébresztő idézetekkel várlak a testi-lelki feltöltődés jegyében.
Szeretettel,
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: