A heti egészségtipp a Hatszínvirág FB oldalán az volt, hogy készíts a héten egy zöldséges szendvicskrémet. Ígértem, hogy hozok egy sütőtökös verziót is.
Sütőtökös szendvicskence
Hozzávalók:
– 1 kisebb sütni való tök
– 3-4 evőkanál mascarponé
– só, bors, 1 kiskanál mustár
– ízlés szerint tovább ízesíthető apróra vágott lila hagymával, vagy ha szeretjük a keleties ízeket, akkor római köménnyel, curryvel, gyömbérrel fűszerezve is érdemes kipróbálni. Aki szereti a csípőset, egy kis chili pehely is mehet bele.

A kép forrása a régi dietetikai oldalam, a KreDieSz: kreatív dietetika … szívből, aminek mostanság tervezem az újraindítását pár év kihagyás után 🙂
Elkészítése:
A tököt felkarikázzuk és sütőben megsütjük. Ha megpuhult, kikaparjuk a belsejét, villával összetörjük és elkeverjük a hozzávalókkal. Teljes kiőrlésű piritósra kenve, egy szelet sajttal az igazi. Én kedvelem a keleties ízeket, így szívesen készítem római köménnyel, vagy curryvel megbolondítva is.
Édes verzió: készíthetjük édes ízvilágúra is fahéjjal és egy kis mézzel. Ez esetben palacsinta tölteléknek is jó választás.
Jó étvágyat hozzá!
Ha van kedved próbáld ki a sült céklakrémet és/vagy a cukkinikrém receptet is.
Ha tetszenek itt a Hatszínvirág blogon lévő tartalmak, iratkozz fel a Hatszínvirág Hírlevekre, hogy értesülj a friss információkról (havi 1-2 levél a legfrissebb cikkekkel, programokkal), és/vagy csatlakozz a FB oldalamhoz, ahol hetente többször harmónia- és egészség tippekkel, ajánlókkal, gondolatébresztő idézetekkel várlak a testi-lelki feltöltődés jegyében.
Szeretettel,
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: