Hatszínvirág

Sütőtökös szendvicskence

A heti egészségtipp a Hatszínvirág FB oldalán az volt, hogy készíts a héten egy zöldséges szendvicskrémet. Ígértem, hogy hozok egy sütőtökös verziót is. 

Sütőtökös szendvicskence

Hozzávalók:

– 1 kisebb sütni való tök

– 3-4 evőkanál mascarponé

– só, bors, 1 kiskanál mustár

– ízlés szerint tovább ízesíthető apróra vágott lila hagymával, vagy ha szeretjük a keleties ízeket, akkor római köménnyel, curryvel, gyömbérrel fűszerezve is érdemes kipróbálni. Aki szereti a csípőset, egy kis chili pehely is mehet bele.

A kép forrása a régi dietetikai oldalam, a KreDieSz: kreatív dietetika … szívből, aminek mostanság tervezem az újraindítását pár év kihagyás után 🙂

Elkészítése:

A tököt felkarikázzuk és sütőben megsütjük. Ha megpuhult, kikaparjuk a belsejét, villával összetörjük és elkeverjük a hozzávalókkal. Teljes kiőrlésű piritósra kenve, egy szelet sajttal az igazi. Én kedvelem a keleties ízeket, így szívesen készítem római köménnyel, vagy curryvel megbolondítva is.

Édes verzió: készíthetjük édes ízvilágúra is fahéjjal és egy kis mézzel. Ez esetben palacsinta tölteléknek is jó választás.

Jó étvágyat hozzá!

Ha van kedved próbáld ki a sült céklakrémet és/vagy a cukkinikrém receptet is.

Ha tetszenek itt a Hatszínvirág blogon lévő tartalmak, iratkozz fel a Hatszínvirág Hírlevekre, hogy értesülj a friss információkról (havi 1-2 levél a legfrissebb cikkekkel, programokkal), és/vagy csatlakozz a FB oldalamhoz, ahol hetente többször harmónia- és egészség tippekkel, ajánlókkal, gondolatébresztő idézetekkel várlak a testi-lelki feltöltődés jegyében.

Szeretettel,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!