Hatszínvirág

Diós kevert süti

Ez a nagymamám egyik hagyományos receptje – picit reformosított formában. Gyors, egyszerű és finom 🙂

Diós kevert

Hozzávalók:

  • 25 dkg darált dió
  • 8 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 5 tojás
  • 12 dkg cukor (vagy egyéb tetszőleges édesítő)
  • fél dl tej
  • 1 vaníliarúd kikapart belseje
  • csipet só
  • tálaláshoz friss gyümölcsök az idény szerint

Elkészítése:

A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a tejjel és a cukorral felverjük. A lisztet, a darált diót, a sütőport és a sót összekeverjük, belekaparjuk a vanília rudat. Hozzákeverjük a tojássárgájás masszát. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és ezt is hozzákeverjük. Sütőpapírral kibélelünk egy kisebb tepsit és beleöntjük a masszát. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük.

Tálalásnál kínálhatunk hozzá friss gyümölcsöket az idény szerint, vagy ha van még a kamrában némi befőtt vagy lekvár, az is jól dukál hozzá. Mi most épp eperrel fogyasztottuk. 🙂

Az eredeti recepthez képes annyit változtattam, hogy teljes kiőrlésű liszttel készítem, csökkentettem a cukor mennyiségét és vaníliás cukor helyett vaníliát teszek bele. Ez az alap recept, de szabjátok nyugodtan kedvetekre ízléseteknek, szokásotoknak megfelelően 😉

Ha tetszenek itt a blogon lévő tartalmak, csatlakozz a FB oldalamhoz, és a FB csoportomhoz, ahol minden nap harmónia- és egészség tippekkel, ajánlókkal, gondolatébresztő idézetekkel és az eseményeimről szóló infókkal várlak Benneteket. Ha van olyan barátnőd, barátod, ismerősöd, akinek úgy gondold, hogy tetszene, köszönöm ha megosztod az írásaim és meghívod őket is az oldalamra. 🙂

Jó étvágyat hozzá!

Szeretettel,

Mariann

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!