Hatszínvirág

Lélekmelegítő italok

A megfelelő folyadékfogyasztás nélkülözhetetlen a szervezet zavartalan működéséhez. Dehidratáltság estén az immunrendszer sem képes megfelelően működni. A jól hidratált szervezet hatékonyabban végzi a kiválasztási és egyéb folyamatokat. Sajnos a hidegben kevésbé jelentős a hangsúly a folyadékfogyasztáson, pedig a nyálkahártyák kiszáradása kedvez a baktériumok és vírusok megtapadásának. Tehát ne feledkezzünk meg erről az őszi/téli hónapokban sem…. Tovább »

Válaszd a szezonális zöldségeket és gyümölcsöket!

  HETI EGÉSZSÉG TIPP: Részesítsd előnyben a hazai, szezonális idény zöldségeket és gyümölcsöket! Dietetikusként az egyik célom, amiben szeretnék segíteni, hogy minél többen sikeresen megvalósítsák az életükbe a gyakori és változatos zöldség és gyümölcs fogyasztást. Ma Magyarországon a legtöbbünknek van hova fejlődni ebben a kérdésben. Emellett azt is fontos kérdésnek tartom, hogy a életmódunk beállításánál… Tovább »

Növeld a zöldség- és gyümölcsfogyasztásod!

A zöldségek és gyümölcsök szerepe egészségünk megőrzésében, a krónikus (pl. szív- és érrendszeri, daganatos) betegségek megelőzésében kiemelten fontos. Fogyasztásukkal az egészségünk szempontjából igen fontos védőfaktoroknak a különböző változataihoz jutunk hozzá, amelyek segítenek a betegségek megelőzésében, és az egészségünk megtartásában. A hazai lakosság általános zöldség- és gyümölcs fogyasztási szokásai sajnos jóval a javasolt mennyiségek alatt vannak…. Tovább »

Mogyorós-répás szendvicskrém

Egy újabb ötlet a sárgarépa felhasználására – a vasárnapi húslevesen túl. Most épp szendvicskrémet készítettem belőle. Sárgarépás-mogyorós szendvicskrém Hozzávalók 4-5 adaghoz: 20 dkg sárgarépa 5 dkg sótlan földimogyoró 2-3 evőkanál hidegen sajtolt mogyoróolaj só, bors Elkészítése: A sárgarépát és a mogyorót felaprítjuk aprítógép segítségével. Hozzákeverjük az olajat, a sót és a borsot és már kész… Tovább »

Cukkinikrém

A cukkinis receptek sora folytatódik: a cukkini puffancs után mára egy finom kence receptjét hoztam el. Hozzávalók: 1 közepes cukkini 1-2 gerezd zúzott fokhagyma 2 db főtt tojás 5 dkg vaj olívaolaj Só, fehér bors, 1 kiskanál mustár, ízlés szerint ciromlé Elkészítése: A cukkinit (ha nagyobb magjait kiszedjük) nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd a felhevített… Tovább »

A szoptatás világnapja alkalmából

Az anyatejes táplálás világnapja alkalmából ezzel kapcsolatban szeretnék megosztani Veletek pár gondolatot és saját tapasztalatot a témában. Én magam mind anya, mind dietetikus teljes szívvel támogatom a témát. 2 gyermekemet 3-3 évig szoptattam, így megéltem sok mindent: mélységeket és magasságokat egyaránt a 6 év alatt, de így utólag is azt mondom, ha újrakezdeném is ezt… Tovább »

Cukkini puffancs

Szeretem, hogy itt a cukkini szezon: egyik kedvenc zöldségem, ami nagyon sokféleképp felhasználható. A fiatal cukkini zöldjével együtt mehet salátákba, párolt zöldségköretekbe, de grillezve, rántva, töltve és krémlevesként is elkészíthetjük. Bizonyos sütiknél, például az almás piténél az alma egyharmadát finomra reszelt cukkinipürével helyettesíthetjük. Én most épp puffancsot készítettem belőle. Hozzávalók: 1 db közepes cukkini (az… Tovább »

Gyors mákos-meggyes süti

Megérett a meggyünk, így itt az idő egybe gyűjtenem a kedvenc meggyes receptjeimet is. Kezdésnek első egy gyors és finom mákos-meggyes sütié: az a klasszikus összeöntöm, keverem-kavarom és már mehet is a sütőbe fajta. Szeretem az ilyeneket. 😉 Hozzávalók: 15 dkg liszt /én teljes kiőrlésűvel szoktam készíteni/ 15 dkg darált mák 2 tojás 10 dkg… Tovább »

Eperlekvár projekt

A múlt heti eper szerzeményemből lekvár is született: mivel jó pár éve nem főztem be lekvárt, konkrétan epreset most először készítettem, nem mertem olyan kreatívan átszabni a recepteket, ahogy szoktam. Azért az ízesítésükbe vittem egy kis Hatszínvirágos sokszínűséget, végül 3 ízvariációban készült 😉 Elég spontán jött most ez a befőzős ötletem kisfiam ráhatására – tavaly… Tovább »

Eperleves Hatszínvirág módra

Vettem egy kis epret 😊😍🍓❤🍓🍓❤ A Hatszínvirág FB oldalán és a csoportban ígértem hozzá recepteket is mi lett belőle – már amit nem pusztítottunk el így magában. Íme az első amit készítettem belőle egy fincsi, könnyű nyári leves: Eperleves Hatszínvirág módra Hogy mitől Hatszínvirágos? Imádom a virágokat minden formában: látványban, kozmetikumban, ruha mintában, képeken, terápiákban… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!