Hatszínvirág

Nyári gyümölcsös pite

A szezonális gyümölcsökből mindig új és új ízvilágban készíthetjük el ezt a receptet. Szabjátok nyugodtan kreatívan kedvetekre. Nálunk most meggyes-almás verzióban készült egy baráti grill party alkalmából. A gyümölcsös szósz rajta különösen a kedvencem, mert a kisfiam fejlesztette ki a receptjét és Ő maga készítette el: elsőre merész ízkombinációnak tűnt, de sikere lett mindenkinél. 🙂… Tovább »

Válaszd a szezonális zöldségeket és gyümölcsöket!

  HETI EGÉSZSÉG TIPP: Részesítsd előnyben a hazai, szezonális idény zöldségeket és gyümölcsöket! Dietetikusként az egyik célom, amiben szeretnék segíteni, hogy minél többen sikeresen megvalósítsák az életükbe a gyakori és változatos zöldség és gyümölcs fogyasztást. Ma Magyarországon a legtöbbünknek van hova fejlődni ebben a kérdésben. Emellett azt is fontos kérdésnek tartom, hogy a életmódunk beállításánál… Tovább »

Növeld a zöldség- és gyümölcsfogyasztásod!

A zöldségek és gyümölcsök szerepe egészségünk megőrzésében, a krónikus (pl. szív- és érrendszeri, daganatos) betegségek megelőzésében kiemelten fontos. Fogyasztásukkal az egészségünk szempontjából igen fontos védőfaktoroknak a különböző változataihoz jutunk hozzá, amelyek segítenek a betegségek megelőzésében, és az egészségünk megtartásában. A hazai lakosság általános zöldség- és gyümölcs fogyasztási szokásai sajnos jóval a javasolt mennyiségek alatt vannak…. Tovább »

4 lépés a csodás nyárért

“Csodás nyár”. Jól hangzik… ugye? De mit is jelent ez valójában? Mitől lesz “csodás” a nyarad? A választ mindenkinek magának kell felkutatnia önmagában – hiszen mindannyiunknak mástól. Van, akit az tesz boldoggá, ha kicsit elvonulhat a világtól, feküdhet kint a réten és csodálhatja a bárányfelhőket. Míg mások ennek a gondolatától is frászt kapnak és attól… Tovább »

Cukkini puffancs

Szeretem, hogy itt a cukkini szezon: egyik kedvenc zöldségem, ami nagyon sokféleképp felhasználható. A fiatal cukkini zöldjével együtt mehet salátákba, párolt zöldségköretekbe, de grillezve, rántva, töltve és krémlevesként is elkészíthetjük. Bizonyos sütiknél, például az almás piténél az alma egyharmadát finomra reszelt cukkinipürével helyettesíthetjük. Én most épp puffancsot készítettem belőle. Hozzávalók: 1 db közepes cukkini (az… Tovább »

Harmónia tipp: Nyári örömök

HETI HARMÓNIA TIPP: NYÁRI ÖRÖMÖK Így a nyár elején arra biztatlak, hogy szánj rá 10-15 percet, és készíts egy nyári örömök listát, ahol leírod, hogy mik azok a dolgok, amik számodra örömet okoznak ebben az időszakban, és valósíts meg belőlük minél többet, de legalább heti egyet. Vedd számba, hogy: Miket szeretsz az nyárban? Mik azok,… Tovább »

Eperlekvár projekt

A múlt heti eper szerzeményemből lekvár is született: mivel jó pár éve nem főztem be lekvárt, konkrétan epreset most először készítettem, nem mertem olyan kreatívan átszabni a recepteket, ahogy szoktam. Azért az ízesítésükbe vittem egy kis Hatszínvirágos sokszínűséget, végül 3 ízvariációban készült 😉 Elég spontán jött most ez a befőzős ötletem kisfiam ráhatására – tavaly… Tovább »

Eperleves Hatszínvirág módra

Vettem egy kis epret 😊😍🍓❤🍓🍓❤ A Hatszínvirág FB oldalán és a csoportban ígértem hozzá recepteket is mi lett belőle – már amit nem pusztítottunk el így magában. Íme az első amit készítettem belőle egy fincsi, könnyű nyári leves: Eperleves Hatszínvirág módra Hogy mitől Hatszínvirágos? Imádom a virágokat minden formában: látványban, kozmetikumban, ruha mintában, képeken, terápiákban… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!