Hatszínvirág

Epres bodzás muffin

A bodzát a legtöbben szörpként készítik el – ám érdemes itt is szabadjára engedni a fantáziánkat, mert a felhasználása még számos lehetőséget rejt magában. A mai napra egy muffin receptjét hoztam: amihez fantázianévnek eszembe jut akár a tavasz tündér muffin is, mert bátran telepakolhatjuk tavaszi kincsekkel, mint az eper és a bodza – amik egy… Tovább »

Bodzaszörp mézes és steviás változatban

Gyorsan elkészíthető finom szezonális frissítő. Cukorbetegek és fogyókúrázok is bátran kipróbálhatják a steviás változatot! Bodzaszörp mézes és steviás változatban Hozzávalók: 10 db bodzavirág (ernyő) fél kg méz vagy 2 evőkanál stevia 8 dl víz 2 citrom leve 1 egész citrom Elkészítése mézzel: A mézet a citromok levével jól elkeverjük egy szélesebb szájú kancsóban. Beletesszük a… Tovább »

Mit készítsünk vörös káposztából?

Nemrég felmerült egy kérdés a Hatszínvirág FB oldalán egy Mit főzzek?! posztnál, hogy mit lehetne készíteni vörös káposztából a párolt káposztán túl – amihez általában elég fél fej, a másik fél pedig kallódik. Ehhez születette ötleteket elhoztam ma blog bejegyzésbe – a végén egy vörös káposztás fasírt receptjével együtt. 🙂 Én ezeket szoktam készíteném belőle:… Tovább »

Cukkinikrém

A cukkinis receptek sora folytatódik: a cukkini puffancs után mára egy finom kence receptjét hoztam el. Hozzávalók: 1 közepes cukkini 1-2 gerezd zúzott fokhagyma 2 db főtt tojás 5 dkg vaj olívaolaj Só, fehér bors, 1 kiskanál mustár, ízlés szerint ciromlé Elkészítése: A cukkinit (ha nagyobb magjait kiszedjük) nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd a felhevített… Tovább »

Cukkini puffancs

Szeretem, hogy itt a cukkini szezon: egyik kedvenc zöldségem, ami nagyon sokféleképp felhasználható. A fiatal cukkini zöldjével együtt mehet salátákba, párolt zöldségköretekbe, de grillezve, rántva, töltve és krémlevesként is elkészíthetjük. Bizonyos sütiknél, például az almás piténél az alma egyharmadát finomra reszelt cukkinipürével helyettesíthetjük. Én most épp puffancsot készítettem belőle. Hozzávalók: 1 db közepes cukkini (az… Tovább »

Gyors mákos-meggyes süti

Megérett a meggyünk, így itt az idő egybe gyűjtenem a kedvenc meggyes receptjeimet is. Kezdésnek első egy gyors és finom mákos-meggyes sütié: az a klasszikus összeöntöm, keverem-kavarom és már mehet is a sütőbe fajta. Szeretem az ilyeneket. 😉 Hozzávalók: 15 dkg liszt /én teljes kiőrlésűvel szoktam készíteni/ 15 dkg darált mák 2 tojás 10 dkg… Tovább »

Eperlekvár projekt

A múlt heti eper szerzeményemből lekvár is született: mivel jó pár éve nem főztem be lekvárt, konkrétan epreset most először készítettem, nem mertem olyan kreatívan átszabni a recepteket, ahogy szoktam. Azért az ízesítésükbe vittem egy kis Hatszínvirágos sokszínűséget, végül 3 ízvariációban készült 😉 Elég spontán jött most ez a befőzős ötletem kisfiam ráhatására – tavaly… Tovább »

Eperleves Hatszínvirág módra

Vettem egy kis epret 😊😍🍓❤🍓🍓❤ A Hatszínvirág FB oldalán és a csoportban ígértem hozzá recepteket is mi lett belőle – már amit nem pusztítottunk el így magában. Íme az első amit készítettem belőle egy fincsi, könnyű nyári leves: Eperleves Hatszínvirág módra Hogy mitől Hatszínvirágos? Imádom a virágokat minden formában: látványban, kozmetikumban, ruha mintában, képeken, terápiákban… Tovább »

Tabbouleh saláta Kaztól

Egy igazán friss ízvilágú, sok-sok zöldfűszerrel készült ízletes saláta, érdemes kipróbálni. Egy kedves barátnőmtől kaptam egy receptcsere kapcsán, Ő pedig egy iraki származású ismerősétől. Szokásomhoz híven kicsit alakítottam rajta, de jelzem majd a leírásnál hol van az eredeti recept és ami már az én fantáziám szüleménye 😉 Hozzávalók: 2-3 evőkanál bulgur 1 csokor újhagyma (mehet… Tovább »

Brokkolifőzelék tepsis tojáslepénnyel

Elsőre lehet nem hangzik túl jól, de ne ijedj meg tőle, a kevésbé brokkoli pártiaknak is érdemes adni neki egy esélyt. 🙂 Régi dietetikás weboldalamon, a kredieszen volt kint ez a recept, ami a hetekben szüntettem meg – olvasói kérésre hoztam most át ide a Hatszínvirágra a leírását – remélem Nektek is ízleni fog. Lehet… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!