Hatszínvirág

Sütőtökös szendvicskence

A heti egészségtipp a Hatszínvirág FB oldalán az volt, hogy készíts a héten egy zöldséges szendvicskrémet. Ígértem, hogy hozok egy sütőtökös verziót is.  Sütőtökös szendvicskence Hozzávalók: – 1 kisebb sütni való tök – 3-4 evőkanál mascarponé – só, bors, 1 kiskanál mustár – ízlés szerint tovább ízesíthető apróra vágott lila hagymával, vagy ha szeretjük a… Tovább »

Sült céklakrém

A téli szezonális zöldségek közül nagy kedvencem a cékla. Most épp szendvicskrémet készítettem belőle. Ebben a receptben sült formában van jelen, így akik nem szeretik a nyers cékla jellegzetes, “földes” ízét, azok is nagyobb eséllyel fogyasztanak belőle. Ha Te szereted nyersen is, nézd meg ezt a receptet is. Hozzávalók: 2-3 db cékla 1 nagyobb alma… Tovább »

Cukkinikrém

A cukkinis receptek sora folytatódik: a cukkini puffancs után mára egy finom kence receptjét hoztam el. Hozzávalók: 1 közepes cukkini 1-2 gerezd zúzott fokhagyma 2 db főtt tojás 5 dkg vaj olívaolaj Só, fehér bors, 1 kiskanál mustár, ízlés szerint ciromlé Elkészítése: A cukkinit (ha nagyobb magjait kiszedjük) nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd a felhevített… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!