Hatszínvirág

Sütőtökös szendvicskence

A heti egészségtipp a Hatszínvirág FB oldalán az volt, hogy készíts a héten egy zöldséges szendvicskrémet. Ígértem, hogy hozok egy sütőtökös verziót is.  Sütőtökös szendvicskence Hozzávalók: – 1 kisebb sütni való tök – 3-4 evőkanál mascarponé – só, bors, 1 kiskanál mustár – ízlés szerint tovább ízesíthető apróra vágott lila hagymával, vagy ha szeretjük a… Tovább »

Nyári gyümölcsös pite

A szezonális gyümölcsökből mindig új és új ízvilágban készíthetjük el ezt a receptet. Szabjátok nyugodtan kreatívan kedvetekre. Nálunk most meggyes-almás verzióban készült egy baráti grill party alkalmából. A gyümölcsös szósz rajta különösen a kedvencem, mert a kisfiam fejlesztette ki a receptjét és Ő maga készítette el: elsőre merész ízkombinációnak tűnt, de sikere lett mindenkinél. 🙂… Tovább »

Vöröslencse dahl Zsuzsi barátnőmtől

A hétvégén volt szerencsém megkóstolni Zsuzsi barátnőm isteni főztjét: a vöröslencse dahl-t. Indiai fűszerezésű étel vöröslencséből készítve: mi rizzsel fogyasztottuk ez alkalommal, de Zsuzsi elmesélte, hogy lehet hígabbra is készíteni, és akkor levesként fogyasztva is finom. Gyorsan el is kértem a receptet, amit most elhoztam Nektek is. Vöröslencse dahl Zsuzsi barátnőmtől Hozzávalók: 25 dkg vöröslencse… Tovább »

Mit készítsünk vörös káposztából?

Nemrég felmerült egy kérdés a Hatszínvirág FB oldalán egy Mit főzzek?! posztnál, hogy mit lehetne készíteni vörös káposztából a párolt káposztán túl – amihez általában elég fél fej, a másik fél pedig kallódik. Ehhez születette ötleteket elhoztam ma blog bejegyzésbe – a végén egy vörös káposztás fasírt receptjével együtt. 🙂 Én ezeket szoktam készíteném belőle:… Tovább »

Zöld receptek

Egy kedves ismerősömtől kaptam egy szép, nagy adag friss zöldséget: sóskát, rebarbarát, lestyánt és oregánót. Nagyon megörültem neki, mert imádom a mindenféle zöldeket (nemcsak “hivatalból” dietetikusként, tényleg szeretem őket – kedves Apukám szokta is mindig mondani, hogy előző életemben biztos valami kecskeféle lehettem A Hatszínvirág csoportban ígértem, hogy összeírom miket készítettem belőle, és hozok pár… Tovább »

Túrós-zabos lepény

Hozzávalók 3-4 darabhoz: 100 g apró szemű zabpehely 200 g félzsíros tehéntúró 2 db tojás kb. 2 dl víz kevés só 1 kk repceolaj/napraforgóolaj Töltelékhez/mellé: ízlés szerint zöldségek, sajtok, (probiotikus) natúr joghurt, fokhagyma   Elkészítés: A zabpelyhet összekeverjük a túróval, tojással, kevés sóval és annyi vízzel, hogy jól elkeverhető legyen. Hagyjuk 5-10 percet állni, hogy… Tovább »

Sült céklakrém

A téli szezonális zöldségek közül nagy kedvencem a cékla. Most épp szendvicskrémet készítettem belőle. Ebben a receptben sült formában van jelen, így akik nem szeretik a nyers cékla jellegzetes, “földes” ízét, azok is nagyobb eséllyel fogyasztanak belőle. Ha Te szereted nyersen is, nézd meg ezt a receptet is. Hozzávalók: 2-3 db cékla 1 nagyobb alma… Tovább »

Mogyorós-répás szendvicskrém

Egy újabb ötlet a sárgarépa felhasználására – a vasárnapi húslevesen túl. Most épp szendvicskrémet készítettem belőle. Sárgarépás-mogyorós szendvicskrém Hozzávalók 4-5 adaghoz: 20 dkg sárgarépa 5 dkg sótlan földimogyoró 2-3 evőkanál hidegen sajtolt mogyoróolaj só, bors Elkészítése: A sárgarépát és a mogyorót felaprítjuk aprítógép segítségével. Hozzákeverjük az olajat, a sót és a borsot és már kész… Tovább »

Cukkinikrém

A cukkinis receptek sora folytatódik: a cukkini puffancs után mára egy finom kence receptjét hoztam el. Hozzávalók: 1 közepes cukkini 1-2 gerezd zúzott fokhagyma 2 db főtt tojás 5 dkg vaj olívaolaj Só, fehér bors, 1 kiskanál mustár, ízlés szerint ciromlé Elkészítése: A cukkinit (ha nagyobb magjait kiszedjük) nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd a felhevített… Tovább »

Cukkini puffancs

Szeretem, hogy itt a cukkini szezon: egyik kedvenc zöldségem, ami nagyon sokféleképp felhasználható. A fiatal cukkini zöldjével együtt mehet salátákba, párolt zöldségköretekbe, de grillezve, rántva, töltve és krémlevesként is elkészíthetjük. Bizonyos sütiknél, például az almás piténél az alma egyharmadát finomra reszelt cukkinipürével helyettesíthetjük. Én most épp puffancsot készítettem belőle. Hozzávalók: 1 db közepes cukkini (az… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!