Hatszínvirág

Vöröslencse dahl Zsuzsi barátnőmtől

A hétvégén volt szerencsém megkóstolni Zsuzsi barátnőm isteni főztjét: a vöröslencse dahl-t. Indiai fűszerezésű étel vöröslencséből készítve: mi rizzsel fogyasztottuk ez alkalommal, de Zsuzsi elmesélte, hogy lehet hígabbra is készíteni, és akkor levesként fogyasztva is finom. Gyorsan el is kértem a receptet, amit most elhoztam Nektek is. Vöröslencse dahl Zsuzsi barátnőmtől Hozzávalók: 25 dkg vöröslencse… Tovább »

Túrós-zabos lepény

Hozzávalók 3-4 darabhoz: 100 g apró szemű zabpehely 200 g félzsíros tehéntúró 2 db tojás kb. 2 dl víz kevés só 1 kk repceolaj/napraforgóolaj Töltelékhez/mellé: ízlés szerint zöldségek, sajtok, (probiotikus) natúr joghurt, fokhagyma   Elkészítés: A zabpelyhet összekeverjük a túróval, tojással, kevés sóval és annyi vízzel, hogy jól elkeverhető legyen. Hagyjuk 5-10 percet állni, hogy… Tovább »

Mogyorós-répás szendvicskrém

Egy újabb ötlet a sárgarépa felhasználására – a vasárnapi húslevesen túl. Most épp szendvicskrémet készítettem belőle. Sárgarépás-mogyorós szendvicskrém Hozzávalók 4-5 adaghoz: 20 dkg sárgarépa 5 dkg sótlan földimogyoró 2-3 evőkanál hidegen sajtolt mogyoróolaj só, bors Elkészítése: A sárgarépát és a mogyorót felaprítjuk aprítógép segítségével. Hozzákeverjük az olajat, a sót és a borsot és már kész… Tovább »

Tabbouleh saláta Kaztól

Egy igazán friss ízvilágú, sok-sok zöldfűszerrel készült ízletes saláta, érdemes kipróbálni. Egy kedves barátnőmtől kaptam egy receptcsere kapcsán, Ő pedig egy iraki származású ismerősétől. Szokásomhoz híven kicsit alakítottam rajta, de jelzem majd a leírásnál hol van az eredeti recept és ami már az én fantáziám szüleménye 😉 Hozzávalók: 2-3 evőkanál bulgur 1 csokor újhagyma (mehet… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!