Hatszínvirág

Ma megengedem magamnak, hogy …

” Ma megengedem magamnak, hogy…” Hogy fejeznéd be a mondatot? 🙂 Mi az, amit már régóta megvonsz magadtól? Mi az, ami nagyon jól esne most? Mi az első 3 dolog, ami eszedbe jut a fenti kérdésekre? Harmónia tippek a hétre: Válts valóra belőlük legalább egyet – ha lehet, még ma. 🙂 Ha van egy szabad,… Tovább »

Ragadj tollat!

A héten keress egy nyugodt 20 percet és próbáld ki az írás lélekemelő hatását. Nem feltétlenül kell egy szépirodalmi remekműre gondolni – persze, ha ahhoz van kedved azt is megteheted 😉 – a lényeg, hogy írj kézzel legalább 15 percen keresztül. Néhány gondolatindító inspiráció:1.) Írj hála naplót: sorolj fel benne legalább 20 dolgot, amiért hálás… Tovább »

Megoldásfókuszú gyakorlat az elakadt élethelyzetek kimozdításához

Ha van egy elakadás az életedben, és azon kapod magad, hogy amikor rágondolsz, vagy beszélsz róla, csak a hiányokat sorolod, és azt ecseteled miért nem tudod megoldani – állítsd meg ezt a gondolat menetet. Tudom, rossz ez így, de jobb lesz attól bármi is, ha még jobban belepörgeted magad? A “miért nem”-ek sorolása helyett tegyél… Tovább »

Növeld a zöldség- és gyümölcsfogyasztásod!

A zöldségek és gyümölcsök szerepe egészségünk megőrzésében, a krónikus (pl. szív- és érrendszeri, daganatos) betegségek megelőzésében kiemelten fontos. Fogyasztásukkal az egészségünk szempontjából igen fontos védőfaktoroknak a különböző változataihoz jutunk hozzá, amelyek segítenek a betegségek megelőzésében, és az egészségünk megtartásában. A hazai lakosság általános zöldség- és gyümölcs fogyasztási szokásai sajnos jóval a javasolt mennyiségek alatt vannak…. Tovább »

Örökítsd meg a nyarat!

Alkoss valamit a héten, amibe belefoglalod a nyarat! A technikát és a módját a fantáziátokra bízom. Néhány gondolatindító inspiráció: 1.) Fesd meg vagy rajzold meg! 2.) Varrj egy nyári ruhát, kiegészítőt, vagy kispárnát. 3.) Készíts egy nyári hangulatú montázst akár digitálisan, akár kézzel, képeket, képeslapokat, papírokat, anyagokat gyűjtve hozzá. 4.) Írd meg az egyik legkedvesebb… Tovább »

4 lépés a csodás nyárért

“Csodás nyár”. Jól hangzik… ugye? De mit is jelent ez valójában? Mitől lesz “csodás” a nyarad? A választ mindenkinek magának kell felkutatnia önmagában – hiszen mindannyiunknak mástól. Van, akit az tesz boldoggá, ha kicsit elvonulhat a világtól, feküdhet kint a réten és csodálhatja a bárányfelhőket. Míg mások ennek a gondolatától is frászt kapnak és attól… Tovább »

Vöröslencse dahl Zsuzsi barátnőmtől

A hétvégén volt szerencsém megkóstolni Zsuzsi barátnőm isteni főztjét: a vöröslencse dahl-t. Indiai fűszerezésű étel vöröslencséből készítve: mi rizzsel fogyasztottuk ez alkalommal, de Zsuzsi elmesélte, hogy lehet hígabbra is készíteni, és akkor levesként fogyasztva is finom. Gyorsan el is kértem a receptet, amit most elhoztam Nektek is. Vöröslencse dahl Zsuzsi barátnőmtől Hozzávalók: 25 dkg vöröslencse… Tovább »

6 dolog, amiért érdemes kipróbálni a mandalázást

Amikor képes vagy elmerülni egy alkotói folyamatba, és egy dologra fókuszálsz, az agyad megszabadul a mindennapi élet nyűgjei alól, segít kiszállni a gondolati mókuskerékből és belekerülsz az úgynevezett “flow” – magyarul áramlás – állapotbába. Elengedettebb, könnyebb, pozitívabb és örömtelibb leszel. Mérő László így fogalmazta ezt meg:“A flow-élmény az elme működésének egy olyan állapota, melynek során… Tovább »

Epres bodzás muffin

A bodzát a legtöbben szörpként készítik el – ám érdemes itt is szabadjára engedni a fantáziánkat, mert a felhasználása még számos lehetőséget rejt magában. A mai napra egy muffin receptjét hoztam: amihez fantázianévnek eszembe jut akár a tavasz tündér muffin is, mert bátran telepakolhatjuk tavaszi kincsekkel, mint az eper és a bodza – amik egy… Tovább »

Bodzaszörp mézes és steviás változatban

Gyorsan elkészíthető finom szezonális frissítő. Cukorbetegek és fogyókúrázok is bátran kipróbálhatják a steviás változatot! Bodzaszörp mézes és steviás változatban Hozzávalók: 10 db bodzavirág (ernyő) fél kg méz vagy 2 evőkanál stevia 8 dl víz 2 citrom leve 1 egész citrom Elkészítése mézzel: A mézet a citromok levével jól elkeverjük egy szélesebb szájú kancsóban. Beletesszük a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!